Vill du veta mer om Fair Trade?


Inom The House har vi tillsammans mer än 75 års erfarenhet av Fair Trade, och den vill vi gärna dela med oss av!
Vi föreläser ofta om vår verksamhet och våra idéer kring Fair Trade i praktiken. Och om hur du som företagare/organisation kan implementera nya tankar och förbättra arbetet med etik och Fair Trade i alla led. Speciellt fokuseras vår kunskap mot den praktiska Rättvisa handeln, med många och ingående exempel på hur ditt köp av Fair Trade varor påverkar den som producerat varan.
Så har du tankar på ett seminarium, starta en Fair Tradebutik, komma på studiebesök, veta mer ETC. så hjälper vi gärna till med detta... 

Våra resurser:

Peter Komla Akortsu

Peter jobbade i många år hos Kuapa Kokoo i Ghana. Kuapa är kakaokooperativet som äger Divinechokladen samt är Ghanas största leverantör av Fairtradekakao. De har runt 60 000 medlemmar i 22 provinser och Peter var ansvarig för uppsamlingen av kakaon i en av dessa provinser vilket har gett honom en unik inblick i både kakaoproduktion samt Fairtrades effect på gräsrotsnivå. Dessutom är han antagligen den enda i hela Sverige med sin erfarenhet - så passa på!

Peter föreläserdels om kakaoproduktion samt Kuapa Kokoo som ett positivt exempel på Fairtrade.

AnnCathrine Carlsson

Med sin oöverträffade erfarenhet av praktisk Fair Trade har AnnCathrine delgivit sina kunskaper till både etablerade och nystartande företag. Som en av grundarna till WFTO (World Fair Trade Organisation) och nästan 30 år inom Fair Trade rörelsen kan AnnCathrine bidra med en unik insikt i historien fram till nutid.

Jesper Jones

Jesper har jobbat med Fair Trade i snart 16 år i olika former, och under dessa år hållt hundratals föreläsningar, Workshops, suttit med i debatter, paneler m.m. Hans kunskap riktar sig mest till nybörjaren, som gärna vill veta mer om Fair Trade. Jesper reder ut begreppen och förklarar på en normal nivå historien, kriterierna, rörelsen samt visar exempel på hur den rättvisa handeln påverkar de enskilda producenterna.

Jesper kan ha en nybörjar Workshop samt tar emot studiebesök.

Hur bokar jag?

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss på 031-22 46 96. Detta formulär är inte bindande, utan fungerar som en förfrågan.
Vi kontaktar dig för att göra en behovsanalys och tar därefter fram några lämpliga förslag (kostnadsfritt förstås).

Du bestämmer dig för vilket förslag som passar dig bäst och vi tar kontakt med er i god tid innan föreläsningstillfället så att allt är iordning. Klart!

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.