Kona Jute basket svart set 3 st

CORR-THE JUTE WORKS

Korg Kona, svart, set om 3

 

Dessa jutekorgar är varje hems bästa vän! Med sina funktionella storlekar och stora handtag är de både användbara och vackra i sin tidlösa design. Den lilla och mellanstora korgen är t ex perfekta för förvaring i hyllor i hallen eller badrummet. Den stora är fin och användbar för t ex tvätt, leksaker eller ved. Handtagen gör att du kan bära med dig korgen på ett smidigt sätt mellan hemmets rum. Visste du förresten detta om materialet de är tillverkade av? Jute är ett naturmaterial som är både hållbart och har positiva egenskaper för jorden där det odlas och även när det komposteras om många, många år när de fullgjort sitt syfte. Juten i våra produkter odlas som en del i ett ”Crop Rotation System”, vilket innebär att det gynnar lokalsamhället genom att det odlas som en del i ett större sammanhang än enbart för vår produktion.

 

Storlek:  Stor: höjd 27cm, botten 39x30cm, handtag 50x3cm. Mellan: höjd 20cm, botten 31x20cm, handtag 40x2,5cm. Liten: höjd 15cm, botten 23x18cm, handtag 30x2,5cm 

Material: Jute

Ursprungsland: Bangladesh

Certifiering: WFTO-produktmärkning

 

Lär känna producenten:

Produktionen sker enligt WFTOs kriterier för rättvis handel vilket bl a innebär att man tar ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Organisationen som producerar den här produkten är icke-vinstdrivande och fungerar som ett centralt organ genom vilken ett par hundra självstyrande kvinnokooperativ jobbar på bred front mot fattigdom och diskriminering. Man arbetar också med investeringar i kooperativens lokalsamhällen för att bland annat ge tillgång till sjukvård och rent dricksvatten vilket har stor betydelse för möjligheten att utföra inkomstbringande arbete.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.