Bombolulu

I utkanten av Mombasa ligger organisationen Bombolulu som under mottot ”funktionsnedsättning är inte oförmåga” arbetar för att personer med fysiska rörelsehinder ska kunna försörja sig. Idag arbetar cirka 200 personer hos Bombolulu.

Kenyanska regeringen ger inget stöd åt personer med funktionsnedsättning och de har väldigt få möjligheter att få arbete på den vanliga arbetsmarknaden. Funktionsnedsatta personer flyttas därför ofta runt bland olika familjemedlemmar eftersom de innebär en ekonomisk belastning. Genom arbetet på Bombolulu kan hantverkarna istället bli självförsörjande och känna sig oberoende av andra.

Organisationen erbjuder gratis boende på område samt att de anställda får försäkring som täcker tillgång till mediciner och vård. De erbjuds även vuxenutbildning och det finns en förskola för arbetarnas barn. Bombolulu arbetar aktivit med miljöfrågor och har bland annat ett projekt för att plantera träd. 

Produkter

Bombolulu arbetar med smycketillverkning, skrädderi, träsnideri och läderarbete och tillverkningen sker med återvunnet material som kapsyler och aluminiumburkar.

The House of Fair Trade köper in en mängd olika vackra smycken i olika material.

Se en film från Bombolulu>>

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.