Global Mamas

Global Mamas grundades 2003 som en icke-vinstdrivande organisation med uppdrag att förändra livet för kvinnliga företagare i Ghana. Genom att hjälpa dem att utöka sin verksamhet och nå nya marknader har de sedan starten skapat hundratals nya arbetstillfällen i Ghana. I början producerade de en handfull olika produkter av batik i Cape Coast men idag har de hundratals produkter som produceras av nära 600 hantverkare på sju platser i Ghana.

Genom produktion och export av unika Fair trade produkter av hög kvalitet skapas möjligheter till en hållbar inkomst som förbättrar kvinnornas liv. Att kvinnorna blir ekonomiskt oberoende är ett effektivt sätt att uppnå varaktigt välstånd för sig själva och sina familjer - de får möjlighet att försörja sina familjer, skicka sina barn till skolan, förbättra sin hälsa och spara för framtiden. De anställda erbjuds förskottsbetalning, sjukförsäkring, generös mammaledighet och betalda sjukdagar. De får även utbildning inom bland annat marknadsföring, it-användning, ekonomi och privatekonomi.

Produkter

Global Mamas producerar bland annat smycken, heminredning och acessoarer samt batiktyg som blir kläder och acessoarer till både vuxna och barm. De använder främst traditionella tekniker och lokala material. De använder ofta återvunnet eller spillmaterial för att behöva slänga så lite som möjligt.

The House of Fair Trade köper in: Smycken

Läs mer på Global Mamas webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html