Kiboko

Kiboko startades redan 1996 och är specialiserade på kvalitétstyger som sys till fantastiska accessoarer. 2014 tog blev de certifierade för WFTO´s nya garantisystem och kan därför sätta produkmärkningen på alla sina varor. I dagsläget jobbar ungefär 80 personer i fabriken.

KIBOS självhjälpsgrupp startade för mer än 16 år sedan och är en officiellt registrerad organisation i Kenya. Det huvudsakliga syftet med deras KIBOS grupp är att ge tillgång till finansiella medel för alla medlemmar, för att finansiera personliga investeringar som utbildning, bostäder eller pension. Det är en typ av självorganiserande mikrokreditsystem. För varje produkt som säljs av deras 100 % ekologiska produkter går en del till KIBOS fond. Förutom finansieringen bidrar varje medlem med en månatlig medlemsavgift. Utöver detta satsas vinsten på olika sociala projekt som t.ex. pensionsfonder, mikrokrediter samt stipendier.

Produkter

De använder naturmaterial, främst bomull och linne, som kommer från östfrika. Tygerna granskas väl innan de bearbetas och de tillverkar även produkter som innehåller 100% GOTS-certifierad ekologisk bomull. 

The House of Fair Trade köper in: Sjalar/saronger, filtar, ponchos väskor med mera.

Läs mer om Kiboko på deras webbsida>>

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.