Kisac

I den gröna provinsen Kiisi i Kenya ligger Kisac där man tillverkar vackra handsnidade täljstensprodukter. Täljstenen från Kisii är unik och finns inte någon annanstans i världen. På Kisac är cirka 150 personer anställda.

Täljstensindustrin är mycket vitktig för de boende i området. De flesta har från förfäder lärt sig att tillverka föremål av täljsten och många har det som försörjning. Kisacs verksamhet bygger på etiska affärsmetoder. De är medlemmar i flera nätverk för rättvis handel inklusive WFTO, Cofta och den Kenyanska Federationen för Alternativ Handel (KEFAT). Kisac donerar 5 % av inkomsterna från försäljningen till välgörande ändamål och samhällsprojekt i Kisiiområdet. Några av de projekt som har genomförts är stöd till barnhem, uppbyggnad av klassrum och att säkra vattenkällor.

Produkter

Täljsten består av talk och klorit och bildades för ca 3 miljarder år sedan under vulkanutbrott. Den är kompakt, lätt att skära och finns i en mängd olika färger som kritvitt, kolsvart, rosa, grått och gult.

The House of Fair Trade köper in: Vackra djur, änglar, askar med mera.

Här kan ni läsa mer om när Marianne från The House hälsade på Kisac i
dec 2012 >>>

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.