Kuapa Kokoo

Kakaon i Divinechokladen odlas av cirka 87 000 medlemmar i kooperativet Kuapa Kokoo. Organisationen ägs av odlarna själva och bildades 1993, samma år som regeringen i Ghana tillät privat organisering inom kakaoodling. Verksamheten strtade i 22 bysamhällen med ungefär 2 000 medlemmar. Idag har kooperativet vuxit till att organisera 1 200 olika byar i fem olika regioner.

Kuapa Kokoo arbetar aktivt för att odlarna ska få ökade resurser och inflytande, för att främja demokrati och jämställdhet och för omhändertagande av det lokala samhället. Genom Fairtrade- certifieringen får odlarna ett garanterat minimipris på 2000 dollar/ ton för sin kakao. Kooperativet får också en premie på 200 dollar per ton som går till olika hälso- utbildnings- och jordbruksprojekt och som medlemmarna demokratiskt röstar fram. Vinsten som Kuapa Kokoo får som största ägare i Divine sätts också ihop med denna premie och bidrar till att man kan hjälpa ännu fler odlare. Man har även startat kvinnogrupper som erbjudits möjligheter till lån för att säkerställa och utveckla sina familjers situation.

Kuapa Kokoos motto är "Papa Paa" som betyder "Det bästa av det bästa".

Produkter

The House of Fair Trade köper in Divinechokladen i många smaker och i olika storlekar - Chokladkakor i 40gram respketive 100gram samt pralinaskar och styckbitar i fina förpackningar.

Se gärna en film om Kuopa Kokoo>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html