TradeAID

TradeAID Integrated grundades år 2000 i Bolgatanga i nordöstra Ghana i syfte att hitta affärsmöjligheter för de lokala hantverkarna så de kunde förbättra sina levnadsvillkor. TraidAID arbetar med totalt 45 grupper av vävare i regionen och närmare 1100 hantverkare.

Fair trade har blivit extremt viktigt för många människor i det här området där det råder utbredd fattigdom. Många familjer har grundförsörjning inom jordbruk men klimatet i Bolgatanga är inte vidare gynnsamt utan kantat av översvämningar och torrperioder vilket gör skördarna osäkra. Att kunna komplettera inkomsterna med hantverk är därför viktigt för överlevnad.

Produkter

Bolgakorgar - Snygga och praktiska korgar för shopping, picknick eller förvaring. Det är giftfria färger och lätt att rengöra med bara vatten.

Korgarna tillverkas av grässorten Veta Vera, även kallad elefantgräs, som är ett mycket slitstarkt och hållbart material. En traditionell rund korg tar ungefär tre dagar att slutföra. Kolla gärna in filmen och se vilket gediget jobb som ligger bakom en korg >>

The House of Fair Trade köper in: väskor, korgar, cykelväskor, förvaringslådor och solfjädrar.

Se mer på TradeAIDs webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html