Turqle Trading

Turqle Trading är en Sydafrikansk paraply­organisation för rättvis handel som har funnits sedan 1977. Man tillverkar ca 145 olika produkter i form av kryddor, såser, marmelader och salter under 12 olika små och medelstora fabriker. De flesta verksamheterna ligger i sydvästa delen av Sydafrika och har sammanlagt ca 500 personer anställda. Organisationen är en viktig länk mellan producenterna i Sydafrika och den europeiska marknaden. Utan Turqle Trading hade det annars varit alldeles för dyrt för de mindre producenterna att exportera produkterna.

Många råvaror säljs normalt i bulk till Europa där det förpackas vilket gör att enbart en liten del av värdet på produkten går till producentlandet. Turqle trading värnar om att råvarorna ska förpackas i fabrikerna, vilket skapar fler arbetstillfällen och det gynnar tillväxten i producentlandet.

Verksamheten genomsyras av ansvars­fullhet, pålitlighet och stöd till producenterna. Man försöker också att bidra till den positiva föränd­ring som man vill se i världen. Man har ett stort fokus på utbildning och startade därför en Fair Trade-fond. För varje såld produkt bidrar Fair Trade Original och Turqle Trading med 2,5 % av produktens pris till fonden. Fondmedlen går till arbetarna på fabrikerna och deras familjer. Pengarna används till skolavgifter för 130 barn och arbetarna själva kan också få olika kurser finansierade som körkort och datorundervisning. De anställda får också gruppundervisning, exempelvis om hiv- och aids, privatekonomi, affärskunskap och personalutveckling.
Produkter

De varumärken som The house köper in är Khoi San som producerar salt med olika smaker, Ukuva iAfrika som tillverkar såser och kryddor samt Cape Treasures, som har den unika sydafrikanska kryddningen i sina produkter.

Läs mer på Turqle Tradings webbplats>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html