Ukuva iAfrica

Ukuva iAfrica grundades 1996 och har sedan 1997 försett butiker runt om i världen med underbara kryddor, såser och annan mat och dryck från den afrikanska kontinenten. I början av 1990-talet flyttade kocken och entreprenören Nigel Wood och hans familj från London till Kapstaden. Nigel och hans fru började experimentera i köket där de lagade ”Street Food” från grunden med hjälp av recept som de samlat på sig under sina olika resor runt om i Afrika. Allt gjordes på färska grönsaker och såserna fick namn efter de platser där de funnit recepten tillexempel Zulu Fire Sauce och Malawi Gold.

Idén var att sälja Afrikas fem sinnen: smak, doft, känsla, ljud och sevärdhet. Maten såldes på marknader i och utanför Kapstaden och gjorde stor succé!

Man anställde lokala hantverkare som tillverkade pärlhalsband och ståltrådsarbeten för att dekorera såsernas flaskor. Nigel kom också i kontakt med Cape Mental Health Society som arbetar med intellektuellt funktionshindrade och gav 100 personer hjälp med arbetsterapi. Idag tillverkar 150 personer från Cape Mental Health Society flaskorna och 25 personer arbetar med tillverkning av såser och kryddor. Detta samarbete har varit, och är berikande för båda parter. Ukuva iAfrica ger också stöd till Nonceba Child Abuse Center i Kapstaden samt projektet Helping the Helpless där man hjälper föräldralösa barn med hiv och aids.
Produkter

De kryddstarka, smakrika såserna och kryddorna passar till kött, fågel, fisk och skaldjur. Man kan smaksätta nästan allt, dippsåser, marinader och salladsdressingar, bara kockens fantasi sätter gränser. Nigel Wood har även samlat sina recept i en bok. En del av recepten finns på vår hemsida under Goda recept.

Läs mer om Ukuva iAfrica på deras webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html