WomenCraft

WomenCraft drivs som ett kooperativt socialt företag som designar, producerar och exporterar vackra och funktionella inredningsprodukter. Från bergen vid Mafiga Matatu, en avlägsen trakt i nordvästra Tanzania, skapar WomenCraft ekonomiska möjligheter för mer än 300 kvinnor från Tanzania, Burundi och Rwanda. De arbetar i området Mafigamatatu eftersom det är en av de mest drabbade gränsområdena i världen med tre populationer som antingen har levt som flyktingar eller har bott i flyktinggrupper i årtionden.

Genom att få möjlighet att sälja produkterna på en global marknad, hjälper WomenCraft hantverkarna att hjälpa sig själva, stärka familjerna och inspirera på lokalnivå. Gamla traditioner tas upp på nytt och de östafrikanska kvinnornas talanger inom vävning lyfts fram. De får betalt per produkt för att själva kunna vara flexibla med arbetstiderna eftersom många även driver någon from av jordbruk. För att stärka kvinnorna att bli mer självständiga erbjuds även vuxenutbilninning och datorträning.

Produkter

De vackra och gedigna inredningsdetaljer handvävs av enbart hållbara naturmaterial som Bananbark, Ugwafu, Kitengetyg, Intamyigräs. Det är en gedigen och lång process att tillverka de högkvalitativa produkterna, ta gärna en titt på processen>>>

The House of Fair Trade köper in: Korgar, skålar och underlägg i varierande färger och storlekar.

Här finns två inspirerande filmer från WomenCraft Film 1>> Film2>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html