Asha Handicraft

Asha Handicrafts bildades redan 1975 och är en icke- vinstdrivande organisation baserad i Mumbai. Målet med verksamheten är att ge stöd åt små producenter och hantverkskooperativ för att skapa sysselsättning åt marginaliserade grupper i området. Arbetet genomsyras av ledorden Trade, Train and Transform- handla, lära ut och förvandla och utöver handel arbetar man med utbildning och med att försöka göra människor medvetna om rättvis handel. Kärnvärden är att värna om människor framför vinst!

Indien har länge varit känt för sitt fina hantverk som silke, träsniderier och mattor men arbetarna utnyttjas oftast av stora företag. Genom att Asha köper varorna direkt från hantverkarna och erbjuder dem förskottsbetalningar kan de istället få skäligt betalt och förhindra att skuldsätta sig.

Lönen ligger över den regionala lagstadgade minimilönen och arbetarna får sjukförsäkring och pension samt möjlighet till räntefria lån. Anställda får utbildning inom bland annat produktutveckling, kvalitets- och säkerhetsstandarder. Organisationen försöker också ständigt organisera nya lokala grupper av hantverkare.

”Asha” betyder hopp på sanskrit.

Produkter

Ashas tillverkar en mängd olika hantverksföremål i exempelvis trä, läder, keramik och glas. Det använder lokala råvaror och traditionella tillverkningstekniker.

The House of Fair Trade säljer: återvunna glas, roliga spel, trädgårdsredskap, fina påskägg och prydnadsföremål.

Läs mer på Ashas webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html