Craft Link Association of Craft Producers (Vietnam)

Craft Link är en ledande Vietnamesisk icke-vinstdrivande organisation som arbetar med att stödja små hantverksproducenter. Organisationen följer rättvis handels principer garanterar att producenterna alltid får rättvist betalt för sina hantverks­produkter.

Craft Link är etablerade i huvudstaden Hanoi men producentgrupperna finns utspridda i hela Vietnam. Organisationen driver en butik som är öppen dagligen och är även värd för olika hantverksbasarer. Dessutom är de involverade i grossistverksamhet och säljer varor på export.

Craft Link sprider information om minoritetsbefolkningarna i Vietnam och deras hantverk till omvärlden. Man sammarbetar med Vietnamesiska institutioner som Etniska Museet för att kunna återinföra Vietnamesiskt traditionellt hantverk.

Sociala villkor

Craft Link omfattar ca 50 olika producentgrupper, de flesta tillhör etniska minoritetsgrupper. Organisationen jobbar ocksåmed gatubarn och hantverkare med olika handikapp.

Craft Links utvecklings- och designteam åker ut till byarna och arbetar fram nya idéer tillsammans med hantverkarna. De hjälper också till med kunskaper inom handel. Detta bidrar till att hantverksproducenterna i större ursträckning kan bli självförsörjande. Craft Links projekt sker i samarbete med olika organisationer som CARE, United Nation Drug Control Program och Oxfam Hong Kong.

Craft Links mål är att:
Hitta sätt att bevara de etniska befolkningarnas kultur.
Sprida allmän information om traditionellt hantverk.
Förse småskaliga producenter med rättvis lön och hitta nya marknader för hantverkarnas produkter.

Produkter

Craft Links producenter tillverkar produkter av textil som kuddar och väskor och broderar vackra mönster på dem. Dessutom gör man skålar, brickor och andra produkter i trä.

Läs om vårt möte med Craft Link >>
(PDF, öppnas i nytt fönster)

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html