Dhaka Handicrafts

Dhaka Handicrafts startade 1976 som ett projekt av den Schweiziska icke-statliga utvecklingsorganisationen Enfants du Monde. Syftet med organisationen är att hjälpa fattiga och marginaliserade familjer på landsbygden att bli självförsörjande och samtidigt bevara deras traditionella hantverk. Handicrafts ägs av hantverkarna själva och idag har verksamheten vuxit till en av Bangladesh största producent- och exportorganisationer av traditionellt hantverk.

Organisationen fokuserar särskilt på kvinnor på landsbygden - genom att ge dem arbete kan de bidra till sin och sina familjers försörjning vilket ger dem mer respekt och yttrandefrihet. Alla arbetare erbjuds förskottsbetalning för inköp av råmaterial samt för minst 50% av ordervärdet. De anställda erbjuds även utbildning i bland annat design- och produktutveckling, affärskommunikation och första hjälpen. Utöver detta får alla arbetare sjukförsäkring, pension samt betalda sjukdagar.

Produkter

Man har specialiserat sig på vackra handvävda korgar i naturliga material och keramik. Miljömedvetenheten är stor och de använder enbart lokala naturmaterial som de ofta köper från ursprungsbefolkning eller återvunnet material.

The House of Fair Trade köper in: handvävda korgar.

Läs mer på Dhakas webbsida>> eller se gärna en inspirerande film>>

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.