Golden Palm

Golden Palm tillverkar träleksaker och startades 1985 med syftet att förbättra villkoren för de hundratals hantverkare som bor i Gampaha området utanför Colombo. Golden Palm bistår med marknadsföring, distribution och försäljning av målat trähantverk och dessa produceras i verkstäder som sysselsätter 125 personer.

All vinst återinvesteras  i verksamheten genom  t.ex. nya verktyg, faciliteter och fler arbetstillfällen. Mer än 80% av de anställda är kvinnor som genom sin inkomst kan de komplettera familjens inkomster och förbättra sin levnadsstandard. Golden Palm och deras partners  betalar producenterna i  förskott. De levererar råvaror och ser till att arbetstagarna får en rättvis lön. De som jobbar på Golden Palm får gratis sjukvård och subventionerade måltider. De har också fått möjlighet att renovera sina hus. Deras barn ges tillgång till extra utbildning i t ex engelska.

Produkter

Golden Palms leksaker tillverkas av lokala gummiträd som inte längre kan användas för gummiutvinning.Det är ett stabilt träslag som håller hög kvalitet och alla leksaker är självklart CE-märkta. Efter man målat leksakerna med giftfria färger lägger man på ett lager av giftfri lack. Träråvaran är FSC-märkt och förpackningsmaterialet är dessutom återvunnet.

The House of Fair Trade köper in: blandade leksaker och ibland enklare pussel eller spel.

Läs mer på Golden Palms webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.