MAI (Mai Vietnamese Handicrafts)

Mai Handicrafts är Vietnams äldsta Fair Trade företag och startades 1991 av två socialarbetare som ett projekt för gatubarn och ensamstående mödrar i Ho Chi Minh City. Organisa­tionen arbetade till en början med att lära dem att läsa och skriva samt betala skol­avgifter. Idag är utbildning gratis för alla barn i Vietnam och Mai Handicrafts har utökat verksamheten till att hjälpa underprivilegierade grupper som kvinnor och etniska minoriteter med arbete och utbildning.

Organi­sa­tionen är icke- vinstdrivande och arbetar med cirka 300 olika producenter varav cirka 80% är kvinnor. Mai Handicrafts hjälper dem att marknadsföra och exportera sina produkter så att de kan sälja fler varor och förbättra sin livssituation. Man använder en social utvecklingsmodell där man ser mänskliga rättigheter som nära sammanlänkade med ekonomisk självständighet. Organisationens försäljningsfond betalar utveckling i många olika byar. Man finansierar exempelvis vattenreningsprojekt, yrkesutbildningar, verktygsinköp och lärarlöner. Producenterna får dessutom en sjuk­försäkring och kan söka pengar från en lokal fond för nya projekt.

Produkter

MAI har ett brett sortiment med kvalitetsvaror och de tillverkar bland annat förvaringsprodukter, prydnadsföremål, husgeråd och smycken. De jobbar ständigt med produktutveckling för att utöka antalet produkter som tillverkas av lokala naturliga råmaterial samt återvunna material. En producent­grupp tillverkar varor som ­smycken, skålar och underlägg enbart av återvunna tidningar.

The House of Fair Trade köper in: Muggar och skålar i keramik, handflätade korgar av palmblad och återvunnet papper samt askar av återvunnet papper.

Läs mer på MAIs webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html