Noah's Ark International Export

Noah’s Ark International Export är en nätverksorganisation som etablerades 1986 i Moradabad. De flesta i staden lever av slöjd- och hantverksproduktion men allt eftersom råvarorna, och framförallt mässing, stigit i pris tvingas många hantverkare att lämna yrket. Noah’s Ark vill förutom att hjölpa hantverkare att bli självförsörjande, även bevara handarbetets arv och tradition. Hantverkarna får utbildning i både produktdesign men också i att använda alternativa metaller och i återvinna material. Över 500 personer och deras familjer är en del i nätverket.

De anställda får förutom utbildningar i design och material även träning i datorkunskap, ekonomi, engelska med mera. De erhåller även sjukförsäkring och bekostad utbildning för deras barn. År 2000 grundades Noah’s Ark Handicrafts & Artisan Welfare Society, en ideell och icke-statlig Detta social projekt ger för att främja rent vatten, utbildning och hälsa för hantverkarna och deras familjer.

Produkter

Hantverkarna tillverkar produkter inom många olika kategorier. Ett exempel på Noah´s Arks hållbarhetsarbete är att det i Indien finns många cyklar och därmed många cykeldelar som de försöker återanvända. De använder giftfria material och färger till sina produkter och elektricitet från solceller.

The House of Fair Trade köper in: Ljuslykor, skålar samt övriga inredningsdetaljer

Läs mer på Noah´s Arks webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html