Beyond Fair Trade - Hudvård som gör skillnad

The House of Fair Trade tillsammans med Fair Trade Shop lanserar en ny hudvårdsserie, Fair Squared, som gör skillnad för människa, djur och natur. Det kallar vi Beyond Fair Trade.

The House of Fair Trade presenterar en ny kollektion inom hudvård som du exklusivt hittar i Fair Trade Shops runt om i landet. Kollektionen består av ansiktskrämer, handkrämer och läppbalsam där huvudingredienserna* är Fair Trade och lämpade för veganer.
Att huvudingredienser är Fair Trade innebär att de som producerat, bl.a. den olivolja, aprikosolja och mandelolja som finns i produkterna, får skäligt betalt. Alla arbetare har rätt till kollektiv organisering, jämställdhet, icke-diskriminering och att deras barn ska få gå i skolan. Det kan garanteras då produkterna är Fairtrade-certifierade samt att de som distribuerar varan på svenska marknaden är en del av World Fair Trade Organization (WFTO) och följer de 10 principerna för Fair Trade. Hela kedjan blir därmed rättvis, från produkt till butik.

”Det är med stor glädje som The House of Fair Trade nu får vara med att, genom dessa fantastiska hudvårdsprodukter, ta ytterligare steg för att utveckla Fair Trade tillsammans med producenter och kunder.” – säger AnnCathrine Carlsson, VD, The House of Fair Trade.

Förhoppningar kring Fair Squared hudvårdskollektion är stora, det är produkter som både ger bättre hy och bidrar till en omfördelning av jordens resurser. Ditt val gör skillnad för människa, djur och natur och det är det vi kallar Beyond Fair Trade.

*Huvudingredienserna är: olivolja, mandelolja, aprikosolja, kakaosmör och kokosolja.

Jag vill handla!
Då får du ta dig till en Fair Trade Shop! Fram till den 2:a maj är Fair Squared-kollektionen nämligen exklusiv för Fair Trade Shops (FTS) i Sverige. 
Bor du inte nära en FTS? Ingen fara, en utav FTS är en webbshop!
Klicka här för att hitta en Fair Trade Shop

(En FTS är en profilbutik som arbetar med Fair Trade och följer ett framtaget nationellt enhetligt koncept gällande bl. a. inredning och sortiment. En Fair Trade Shop har minst 85 % rättvist handlade varor (enligt WFTO)) 

 Jag vill veta mer om de som gynnas när jag köper Fair Squared-produkter
Då klickar du på länken nedan. Där finns det flera berättelsen om hur ditt köp gör nytta för producenterna.
Klicka här för Producentberättelser

 Jag vill veta mer om produkterna
Vi har samlat en massa information om varför produkterna inte bara är bra för producenterna utan även för dig. Där beskrivs också hur varje produkt fungerar och vid vilket tillfälle den passar bäst.
Vi har även gjort en ordlista om du tycker att innehållsförteckningen har en massa krångliga ord.
Klicka här för att få veta mer om produkterna  
Klicka här för ordlistan 

 Jag har en random fråga!?
Börja med att kolla in vår FAQ. Där har vi samlat de vanligaste frågor vi får om hudvårdsprodukterna. Om ni inte hittar svaret där får du gärna höra av dig till oss. Våra kontaktuppgifter ser du nedan.
Klicka här för att komma till FAQ 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.