Crisil- S.R.L.

I en bergsdal nära Cochabamba i Bolivia ligger den familjeägda glasfabriken Crisil S.R.L där man tillverkar återvunna glasprodukter. Traktens invånare säljer glas och gamla tidningar till fabriken som man använder i produktionen. Av de fyra medlemmarna i familjen Bustos som äger fabriken arbetar tre aktivt med rörelsen. Utöver dessa arbetar cirka 110 personer inom administration, underhåll och produktion.

På arbetsplatsen finns det olika forum där de anställda kan göra sin röst hörd. Ett formellt möte hålls två gånger om året mellan produktledningen och arbetarna. Mellan dessa kan mer informella möten hållas vid behov. De anställda som arbetar heltid erhåller månatliga löneutbetalningar medan de produktionsanställda arbetar på ackord. För samtliga anställda har företaget tecknat olycksfallsförsäkringar samt att det finns en lunchrestaurang på fabriken.

Produkter

Crisil producerar framförallt glas och glasornament. Eftersom fabriken är väldigt mån om miljön används naturgas till brännarna istället för annan fossil energikälla.

 

Läs mer på Crisils webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.