Les Jardins de Gaïa

Les Jardins de Gaïa grundades 1994 av Arlette Rohmer med syfte att hitta de bästa ekologiska teerna runt om i världen och utifrån principen att visa respekt för människa och miljö. I mer än 20 år har de importerat ekologiska och Fairtrade-märkta teer och har det största utbudet av ekologiskt certifierade teer (ca 500 te, växtbaserade blandningar och Rooibos) i Europa.

Teerna odlas av småskaliga bönder i bland annat Indien, Vietnam, Sri Lanka, Kina och Sydafrika för att sedan blandas och förpackas på deras huvudkontor i Frankrike. Företaget är beläget i Alsace och stöttar flera olika lokala projekt med hållbarhetsfokus. De är även medlemmar av Mouvement pour la Terre et l’ Humanisme som är en mötesplattform med syfte att främja utvecklingen av nya samhällsmodeller baserade på självständighet, ekologi och humanism. Utöver lokalt engagemang driver de fler än trettio partnerprojekt runt om i världen som stöder mindre producenter och hållbar utveckling.

Vilda teer från Vietnam
I provinsen Yen Bai i nordvästra Vietnam, alldeles vid gränsen mot Kina, bor de etniska minoriteterna H’Mong och Dao. Tebladen plockas från gamla vildväxande träd i uråldriga skogar. Det är bara de färska bladen och knopparna som väljs ut. Teet tas omhand helt manuellt i de små byarna och arbetet ger befolkningen en möjlighet att komma bort från att odla opium.

Rooibos från Sydafrika
Sydafrika är fortfarande ett mycket ojämlikt land. Kooperativ såsom Wupperthal är fantastiska initiativ som skapar möjligheter för människor som bor i avlägsna, fattiga och utarmade delar av landet.

Les Jardins de Gaïa stödjer kooperativet i deras ansträngningar att skapa oberoende och försörjning genom odling av inhemska grödor. Djup respekt för naturen, ömsesidigt förtroende, öppenhet och vänskap; detta är grunden för våra relationer med producenterna och även en kvalitetsgaranti för både dem och för oss. Därmed också för våra kunder och konsumenter av vårt te, säger Arlette Rohmer, grundaren av Les Jardins de Gaïa.

Mr. Barend Salomo, medlem och chef för Wupperthal Original Rooibos Cooperative (WORC) är full av entusiasm och optimistisk om framtiden för kooperativet i Wupperthal. Fair Trade har förändrat livet för jordbrukarna. Tack vare en Fairtrade- premium och ekonomiskt stöd från Les Jardins de Gaïa, har de bland annat kunnat köpa in en traktor för att underlätta transporter och ge snabbare tillgång till avlägsna områden.

Produkter

Lösviktsteerna är förpackade i 100 g påsar eller metallburkar. Tepåsar finns antingen i 30 g lådor med 20 tepåsar eller i en displaylåda av trä bestående av 120 tepåsar i 12 olika smaker. Det finns också möjlighet att beställa te i metallburk med egen etikett. De flesta te och Rooibos sorter finns att beställa i flera olika smaksättningar.

För mer information se Les Jardins de Gaïa´s webbsida>>

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html