Fairtrade

Fairtrade är en oberoende certifiering som skapar förutsätt- ningar för odlare och anställda i länder med utbredd fattigdom att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Kriterierna främjar också demokratin, organisationsrätten samt miljöhänsyn i produktionen. Barnarbete och diskriminering motverkas.

Det finns idag Fairtrade-kriterier utarbetade för ett tjugotal produktgrupper, främst livs- medel såsom kaffe, bananer, te, choklad och socker, men också för blommor, sportbollar, bomull, guld, trä och skönhet/hudvård.

Läs mer: www.fairtrade.se

WFTO- produktmärkning

WFTO:s produktmärkning är en unik märkning för livsmedel, heminredning, köksartiklar, kläder, accessoarer m.m. Produkter som bär märkningen kan antingen komma från en Fair Trade-producent, en Fair Trade-importör, eller en Fair Trade-återförsäljare som är medlem i World Fair Trade Organization (WFTO). WFTO-märkningen innebär att hela organisationen åtar sig att följa de 10 principerna för Fair Trade. Att principerna följs kontrolleras av WFTO:s Garantisystem (GS). Till skillnad från andra märkningar som ofta handlar om en råvara, till exempel kaffebönor, socker eller kakaobönor, innebär WFTOmärkningen att hela organisationen kontrolleras.

Läs mer: www.wfto.com

EU-ekologiskt

EU:s logotyp för ekologisk produktion är obligatorisk på alla färdigförpackade ekologiska livsmedel. För importerade livsmedel är det frivilligt att använda märkningen. Märkningen är en garanti för att varorna är producerade helt i linje med EU:s förordning för ekologisk produktion. EU-kommissionen är kontrollorgan.

Läs mer: ec.europa.eu/agriculture/organic

CE-märkning

CE-märket betyder att tillverkaren garanterar att varan uppfyller de säkerhetskrav som EU ställer för just den produktgruppen. Leksaker, elektrisk hemutrustning, flytvästar och hjälmar är exempel på produkter som enligt lag måste CE-märkas. Kontrollmyndigheter är Konsumentverket, Kemikalieinspektionen och Elsäkerhetsverket.

Agriculture Biologique

Frankrikes nationella logotyp för ekologiska produkter. Märkningen finns på våra teer från Les Jardins de Gaia.

Demeter

Internationell märkning för produkter som är biodynamiskt odlade. Märkningen finns på flera av våra teer från Les Jardins de Gaia.

Läs mer: www.demeter.nu

NATRUE

NATRUE-märket garanterar att produkterna består av naturliga och biologiska ingredienser. Miljövänliga metoder och en skonsam framställningsprocess är också nödvändigt för att få lov att använda denna märkning. Märkningen finns på Fair Squareds produkter.

Läs mer: www.natrue.org

Vegan

Internationell märkning för vegan-vänliga produtker. Fair Squared är ett av de första kosmetikföretagen som har certifierats av Vegan Society och alla produkter är 100% veganska.

Läs mer: www.vegansociety.com

PeTa

PeTA är världens största djurskyddsorganisation. De kämpar mot massuppfödning, djurförsök och pälsdjuruppfödning. Fair Squareds produkter får bära PeTA märket eftersom produkterna är framställda utan djurförsök.

Läs mer: www.PETA.org

Halal

Halal kommer från arabiska och betyder „tillåtet“. Det visar troende muslimer att produkten får lov att användas enligt deras tro. Vi är en av de få leverantörer i Europa som framställer Halal-kosmetika och har tillåtelse att använda namnet.

Läs mer: www.halal-europe.com

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.
/home/fairtrade/domains/fairtrade.blisscms2.se/public_html